75-vjetori e lindjes së Zija Çeles – aktivitet për nder të shkrimtarit në ambientet e QKLL-së

Aktivitete, Të rejat|

Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit organizoi në ambientet e saj aktivitetin për nder të shkrimtarit... Read More → 75-vjetori e lindjes së Zija Çeles – aktivitet për nder të shkrimtarit në ambientet e QKLL-së

Nënshkrimi i Protokollit të Bashkëpunimit midis ASHSH-së dhe QKLL-së

Aktivitete, Konsultime Publike dhe Memorandume, Të rejat|

Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit dhe Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Seksioni i Shkencave... Read More → Nënshkrimi i Protokollit të Bashkëpunimit midis ASHSH-së dhe QKLL-së

“Rikthimi i Zonjes Bovari” – aktivitet pranë QKLL-së kushtuar botimit të veprës së Gustav Floberit në një përkthim të ri.

Aktivitete, Të rejat|

Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit, në bashkëpunim me botimet OMBRA GVG dhe me Ambasadën Franceze në... Read More → “Rikthimi i Zonjes Bovari” – aktivitet pranë QKLL-së kushtuar botimit të veprës së Gustav Floberit në një përkthim të ri.

Drejtoresha e QKLL-së në aktivitetin e Ambasadës Çeke për veprën e Milan Kunderës, në kuadër të Pranverës së Frankofonisë

Aktivitete, Të rejat|

Në kuadër të Pranverës së Frankofonisë dhe në prag të ditës së tij të lindjes, Ambasada e Çekisë... Read More → Drejtoresha e QKLL-së në aktivitetin e Ambasadës Çeke për veprën e Milan Kunderës, në kuadër të Pranverës së Frankofonisë

E Premtja e Shkrimtarit – Rita Petro

Aktivitete, Të rejat|

E PREMTJA E SHKRIMTARIT Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit, duke vazhduar çdo të premte nismën e saj,... Read More → E Premtja e Shkrimtarit – Rita Petro

Sokol Zekaj dhe Stefan Çapaliku përballë lexuesve

Aktivitete, Të rejat|

Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit mirëpriti këtë të premte poetin Sokol Zekaj në promovimin e... Read More → Sokol Zekaj dhe Stefan Çapaliku përballë lexuesve

Forumi “Gratё dhe Libri” në Qendrën Kombëtare e Librit dhe Leximit

Aktivitete, Të rejat|

Roli i grave botuese nё historinë e edukimit tё shoqërisë shqiptare pas viteve 90-tё ёshtё vёnё nё... Read More → Forumi “Gratё dhe Libri” në Qendrën Kombëtare e Librit dhe Leximit

Çelja e Pranverës Frankofone me aktivitetin “Letёrsia franceze dhe frankofone nё shqip”

Aktivitete, Të rejat|

Qendra Kombёtare e Librit dhe Leximit, në bashkëpunim me Ambasadën Franceze në Shqipëri, çelën sot... Read More → Çelja e Pranverës Frankofone me aktivitetin “Letёrsia franceze dhe frankofone nё shqip”

Call for applications – Financial support for literary works translation from Albanian into foreign languages

Fondi i përkthimit letrar nga gjuha shqipe në gjuhë të huaj-2021, Të rejat|

CALL FOR APPLICATIONS Financial support for literary works translation from Albanian into foreign languages.... Read More → Call for applications – Financial support for literary works translation from Albanian into foreign languages

Mbahet konferenca “Presionet e gjuhës”, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare

Aktivitete, Të rejat|

Më 25 shkurt 2021, Qendra Kombëtare e Librit dhe e Leximit në bashkëpunim me Departamentin e Gjuhësisë,... Read More → Mbahet konferenca “Presionet e gjuhës”, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare

Close Search Window