Libri Shkencor i Kosovës. Ekspozitë dhe diskutim mbi veprat studimore dhe shkencore të botuara nga Akademia e Shkencave dhe e Arteve të Kosovës

Aktivitete, Të rejat|

Akademia e Shkencave dhe Arteve të Kosovës prezantoi në hapësirat e Qendrës Kombëtare të Librit dhe... Read More → Libri Shkencor i Kosovës. Ekspozitë dhe diskutim mbi veprat studimore dhe shkencore të botuara nga Akademia e Shkencave dhe e Arteve të Kosovës

Letërsia kineze për fëmijë. Takim me Senatin e shkollës 9-vjeçare “Fan Noli”

Aktivitete, Të rejat|

Për promovimin e leximit, në #tetorinelibrit, Shtëpia Botuese DITURIA, në bashkëpunim me Shoqatën e... Read More → Letërsia kineze për fëmijë. Takim me Senatin e shkollës 9-vjeçare “Fan Noli”

Shqipëria dhe Kosova, bashkë në Panairin e Librit në Frankfurt

Aktivitete, Të rejat|

Shqipëria dhe Kosova janë bërë bashkë në Panairin e madh të Librit në Frankfurt të Gjermanisë, i... Read More → Shqipëria dhe Kosova, bashkë në Panairin e Librit në Frankfurt

Përkthyesit Bajram Karabolli dhe Granit Zela në një bisedë mbi përkthimin me shkrimtarin Liridon Mulaj

Aktivitete, Të rejat|

Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit mirëpriti në një mbrëmje letrare dy mjeshtra të përkthimit –... Read More → Përkthyesit Bajram Karabolli dhe Granit Zela në një bisedë mbi përkthimin me shkrimtarin Liridon Mulaj

Shkrimtari. Shoqeria. Politika. Debat i hapur mes shkrimtaresh dhe studiuesish në ambientet e QKLL-së.

Aktivitete, Të rejat|

Cili është statusi i shkrimtarit, intelektualit, artistit sot në shoqëri? Sa i ndihmuar është ky status... Read More → Shkrimtari. Shoqeria. Politika. Debat i hapur mes shkrimtaresh dhe studiuesish në ambientet e QKLL-së.

Promovimi i librit “Pas-Pakt” të Ledian Gjeçit – fitues i çmimit të parë në zhanrin e dramaturgjisë të Ministrisë së Kulturës

Aktivitete, Të rejat|

Lediani është një penë që premton dhe nuk është aspak rastësi që pas disa sprovave të para... Read More → Promovimi i librit “Pas-Pakt” të Ledian Gjeçit – fitues i çmimit të parë në zhanrin e dramaturgjisë të Ministrisë së Kulturës

Mbrëmje letrare kushtuar shkrimtarit dhe dramaturgut nga Prishtina, Ag Apolloni

Aktivitete, Të rejat|

Feja ime është dyshimi”, shprehet shkrimtari Ag Apolloni. Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit... Read More → Mbrëmje letrare kushtuar shkrimtarit dhe dramaturgut nga Prishtina, Ag Apolloni

Aktivitet kushtuar krijimtarisë së autorës Majlinda Rama me akademikun Ali Aliu dhe studiuesin Behar Gjoka

Aktivitete, Të rejat|

Akademiku Ali Aliu dhe studiuesi Behar Gjoka ishin të pranishëm në “Fajin ma ka gjuha”, për të folur... Read More → Aktivitet kushtuar krijimtarisë së autorës Majlinda Rama me akademikun Ali Aliu dhe studiuesin Behar Gjoka

Aktivitet kushtuar shkrimtares kroate Maša Kolanović, Fituese të Çmimit Europian të Letërsisë.

Aktivitete, Të rejat|

Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit organizoi sot aktivitetin kushtuar shkrimtares kroate Maša... Read More → Aktivitet kushtuar shkrimtares kroate Maša Kolanović, Fituese të Çmimit Europian të Letërsisë.

“Migjeni dhe Agolli – dy shkrimtarë me vështrimin nga e ardhmja” konferencë shkencore në Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Aktivitete, Të rejat|

Në historinë e letërsisë shqipe, 13 tetori do të jetë një ditë që do të kremtohet gjithnjë, jo... Read More → “Migjeni dhe Agolli – dy shkrimtarë me vështrimin nga e ardhmja” konferencë shkencore në Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Close Search Window