Marrëveshje bashkëpunimi mes QKLL dhe Shoqatës së Shkrimtarëve të Serbisë

Konsultime Publike dhe Memorandume, Të rejat|

Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit dhe Shoqata e Shkrimtarëve të Serbisë nënshkruan sot një... Read More → Marrëveshje bashkëpunimi mes QKLL dhe Shoqatës së Shkrimtarëve të Serbisë

Thirrje për aplikime: “Mbështetje për përkthimin e veprave letrare nga gjuha shqipe në gjuhë të huaj”

Të rejat, Thirrje|

Call for applications – Financial support for literary works translation from Albanian into foreign... Read More → Thirrje për aplikime: “Mbështetje për përkthimin e veprave letrare nga gjuha shqipe në gjuhë të huaj”

Kujtesë për 556-vjetorin e vdekjes së Skëndërbeut

Aktivitete, Të rejat|

Kujtuam sot në 556-vjetorin e ndarjes nga jeta, një nga figurat themelore të historisë dhe identitetit... Read More → Kujtesë për 556-vjetorin e vdekjes së Skëndërbeut

Ndarja e Çmimeve Kombëtare të Letërsisë për vitin 2022

Aktivitete, Të rejat|

Në përmbyllje të një viti plot aktivitete për librin shqip, festuam dje, ndarjen e Çmimeve Kombëtare... Read More → Ndarja e Çmimeve Kombëtare të Letërsisë për vitin 2022

Ekspozitë në 110-vjetorin e lindjes së shkrimtarit Petro Marko

Aktivitete, Të rejat|

Biblioteka Kombëtare e Shqipërisë dhe Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit në 110-vjetorin e lindjes... Read More → Ekspozitë në 110-vjetorin e lindjes së shkrimtarit Petro Marko

Marrëveshje bashkëpunimi mes QKLL dhe Librarisë Ulqini

Konsultime Publike dhe Memorandume, Të rejat|

Nënshkruam sot një marrëveshje bashkëpunimi mes Qendrës Kombëtare të Librit dhe Leximit dhe Librarisë... Read More → Marrëveshje bashkëpunimi mes QKLL dhe Librarisë Ulqini

Takimi rajonal i rrjetit kulturor Traduki në QKLL

Aktivitete, Të rejat|

Nisi sot takimi dy ditor, rajonal i rrjetit kulturor Traduki në Tiranë nën mbështetjen e Ministrisë së... Read More → Takimi rajonal i rrjetit kulturor Traduki në QKLL

Konsultim publik me përkthyesit mbi Ligjin për Librin

Konsultime Publike dhe Memorandume, Të rejat|

Më 13 nëntor u mbajt konsultimi i parë publik për Projektligjin “Për disa shtesa dhe ndryshime në... Read More → Konsultim publik me përkthyesit mbi Ligjin për Librin

Projektligji “Për disa shtesa dhe ndryshime në ligjin nr. 9616, datë 27.9.2006 “Për Librin në Republikën e Shqipërisë”, i ndryshuar

Konsultime Publike dhe Memorandume, Të rejat|

Projektligji i librit Relacion i ligjit të librit Njoftimi për konsultim publik        ... Read More → Projektligji “Për disa shtesa dhe ndryshime në ligjin nr. 9616, datë 27.9.2006 “Për Librin në Republikën e Shqipërisë”, i ndryshuar

Luljeta Lleshanaku shpallet “Poete Laureate”

Aktivitete, Të rejat|

Poetja Luljeta Lleshanaku është Poetja Laureate e Shqipërisë 2023-2025. Komisioni përzgjedhës e... Read More → Luljeta Lleshanaku shpallet “Poete Laureate”

Close Search Window