Prof. dr. Saverina Pasho do të udhëheqë nivelin e dytë të ateliesë së përkthimit nga shqipja në frëngjisht

Aktivitete, Të rejat|

Prof. dr. Saverina Pasho do të udhëheqë nivelin e dytë të ateliesë së përkthimit nga shqipja në... Read More → Prof. dr. Saverina Pasho do të udhëheqë nivelin e dytë të ateliesë së përkthimit nga shqipja në frëngjisht

Ministria e Kulturës së Serbisë çel thirrjen për aplikime në fushën e përkthimit të letërsisë serbe në gjuhë të huaja.

Aktivitete, Të rejat|

Ministria e Kulturës së Serbisë çel thirrjen për aplikime në fushën e përkthimit të letërsisë... Read More → Ministria e Kulturës së Serbisë çel thirrjen për aplikime në fushën e përkthimit të letërsisë serbe në gjuhë të huaja.

Vizita e Drejtorit të Bibliotekës Kombëtare të Serbisë, z.Vladimir Pištallo, në Qendrën Kombëtare të Librit dhe Leximit

Aktivitete, Të rejat|

Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit mirëpriti sot në mjediset e saj zotin Vladimir Pištallo, Drejtor i... Read More → Vizita e Drejtorit të Bibliotekës Kombëtare të Serbisë, z.Vladimir Pištallo, në Qendrën Kombëtare të Librit dhe Leximit

Fan Noli ne optiken e historianeve

Aktivitete, Të rejat|

Me rastin e 140-vjetorit të Fan Noli, një prej figurave më poliedrike të shtetit shqiptar dhe letrave... Read More → Fan Noli ne optiken e historianeve

Drejtoresha e QKLL-së, znj. Alda Bardhyli, në takim me librarë të librarive kryesore në Tiranë

Aktivitete, Të rejat|

Libraritë janë një jetë tjetër brenda qytetit, urë e rëndësishme lidhëse mes librit, lexuesit dhe... Read More → Drejtoresha e QKLL-së, znj. Alda Bardhyli, në takim me librarë të librarive kryesore në Tiranë

Në 90-vjetorin e Umberto Eco-së, takim me shqipëruesen e tij në gjuhën shqipe, zonjën Donika Omari

Aktivitete, Të rejat|

Sot, në 90-vjetorin e filozofit, eseistit, një prej figurave më të shkëlqyera të kulturës së... Read More → Në 90-vjetorin e Umberto Eco-së, takim me shqipëruesen e tij në gjuhën shqipe, zonjën Donika Omari

Takim në apartamentin e prof. Ferdinand Lekës, gjuhëtarit dhe shqipëruesit të njohur, për t’i uruar Vitin e Ri

Aktivitete, Të rejat|

Në apartamentin e prof. Ferdinand Lekës, gjuhëtarit dhe shqipëruesit të njohur, për t’i uruar... Read More → Takim në apartamentin e prof. Ferdinand Lekës, gjuhëtarit dhe shqipëruesit të njohur, për t’i uruar Vitin e Ri

Mbledhja e parë e Jurisë së Çmimit “Lumo Skëndo” në ambientet e Qendrës Kombëtare të Librit dhe Leximit

Aktivitete, Të rejat|

Juria e Çmimit “Lumo Skëndo” u mblodh sot në mjediset e Qendrës Kombëtare të Librit dhe Leximit... Read More → Mbledhja e parë e Jurisë së Çmimit “Lumo Skëndo” në ambientet e Qendrës Kombëtare të Librit dhe Leximit

Ndarja e Çertifikatave të Vlerësimit për nxënësit pjesëmarrës në projektin “Lexo, eksploro, reflekto për diskriminimin dhe bullizmin, përmes letërsisë!”

Aktivitete, Të rejat|

Bashkë me shkrimtarin Gaqo Bushaka ndamë sot Çertifikatat e Vlerësimit për nxënësit më të mire; që... Read More → Ndarja e Çertifikatave të Vlerësimit për nxënësit pjesëmarrës në projektin “Lexo, eksploro, reflekto për diskriminimin dhe bullizmin, përmes letërsisë!”

Gala e Çmimeve Kombëtare të Letërsisë 2020

Aktivitete, Çmimet Kombëtare të Letërsisë - 2021, Të rejat|

Në një aktivitet gala, me pjesëmarrjen e aktorëve Viktor Zhusti, Luiza Xhuvani dhe Vasjan Lami, nën... Read More → Gala e Çmimeve Kombëtare të Letërsisë 2020

Close Search Window