Mbledhja e parë e Jurisë së Çmimit “Lumo Skëndo” në ambientet e Qendrës Kombëtare të Librit dhe Leximit

Aktivitete, Të rejat|

Juria e Çmimit “Lumo Skëndo” u mblodh sot në mjediset e Qendrës Kombëtare të Librit dhe Leximit... Read More → Mbledhja e parë e Jurisë së Çmimit “Lumo Skëndo” në ambientet e Qendrës Kombëtare të Librit dhe Leximit

Mbledhja e Institutit të Librit dhe Promocionit për Projektin READ në QKLL

Aktivitete, Të rejat|

Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit, në bashkëpunim me Institutin e Librit dhe Promocionit, mirëpritën... Read More → Mbledhja e Institutit të Librit dhe Promocionit për Projektin READ në QKLL

Rudolf Marku shpallet Poeti Laureat

Aktivitete, Poeti Laureat (2020-2022), Të rejat|

Rudolf Marku u shpall nëpërmjet një ceremonie mbajtur në Ministrinë e Kulturës, Poeti Laureat shqiptar.... Read More → Rudolf Marku shpallet Poeti Laureat

QKLL kremton 149-vjetorin e lindjes së Gjergj Fishtës

Aktivitete, Të rejat|

Në kuadër të 149-vjetorit të lindjes së Homerit Shqiptar, At Gjergj Fishtës, Qendra Kombëtare e Librit... Read More → QKLL kremton 149-vjetorin e lindjes së Gjergj Fishtës

120-vjetori i vdekjes së Naim Frashërit

Aktivitete, Të rejat|

Në kuadër të 120-vjetorit të vdekjes së Naim Frashërit, Muzeu Historik Kombëtar në bashkëpunim me... Read More → 120-vjetori i vdekjes së Naim Frashërit

Helena Kadare vlerësohet me mirënjohje nga QKLL

Aktivitete, Të rejat|

Në kuadër të tetorit të librit, Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit, i dorëzon shkrimtares Helena... Read More → Helena Kadare vlerësohet me mirënjohje nga QKLL

Dita Botërore e Përkthimit

Aktivitete, Të rejat|

Në Ditën Botërore të Përkthimit, Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit organizoi një simpozium me... Read More → Dita Botërore e Përkthimit

Për herë të parë Shqipëria do të ketë Poetin Laureat

Aktivitete, Poeti Laureat (2020-2022), Të rejat|

Për herë të parë, QKLL do të krijojë atë që në vende të tjera quhet institucioni i Poetit Laureat,... Read More → Për herë të parë Shqipëria do të ketë Poetin Laureat

Shpallen fituesit e projektit “Fondi i krijimtarisë letrare për të rinj”

Aktivitete, Fondi i krijimtarisë letrare për të rinj-2020, Të rejat|

Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit shpalli fituesit e projektit “Fondi i krijimtarisë letrare për të... Read More → Shpallen fituesit e projektit “Fondi i krijimtarisë letrare për të rinj”

QKLL kremton 113-vjetorin e lindjes së Mitrush Kutelit

Aktivitete, Të rejat|

Me rastin e 113–vjetorit të lindjes së Mitrush Kutelit, një prej zërave më të rëndësishëm të... Read More → QKLL kremton 113-vjetorin e lindjes së Mitrush Kutelit

Close Search Window