Aktivitete, Të rejat|

Në kuadrin e muajit të leximit “Tetori i Librit”, me mbështetjen e Qendrës Kombëtare të Librit dhe Leximit, në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja, te Universiteti i Tiranës, u organizua takimi letrar me temë «Lexojmë dhe njohim letërsinë: nga Franca në Shqipëri dhe nga Shqipëria në Francë», i konceptuar si një ndalesë dhe pikëtakimi mes letërsisë frënge dhe asaj shqiptare.

Në aktivitet nderoi me praninë e tij atasheu kulturor i Ambasadës Franceze në Tiranë, zoti Jérôm Spinoza, si dhe Prof. Dr. Artur Sula, Dekan i Fakultetit të Gjuhëve të Huaja.

Ky aktivitet synoi promovimin e punës dhe veprës së deritanishme të autorëve, përkthyesve dhe botuesve për afrimin mes gjuhë-kulturave, përkatësisht asaj franceze dhe shqiptare.

U synua gjithashtu nxjerrja në pah e rolit të patjetërsueshëm të letërsisë (me gjithë aktorët e saj të drejtpërdrejtë: autor/përkthyes/botues/studiues) si urë komunikimi mes kombeve, aq e nevojshme në këtë periudhë distancimi, sa social aq edhe fizik.

Gjatë këtij takimi kumtuan Profesorë të gjuhës Frënge pranë Fakultetit, si dhe përkthyes dhe studiues.

Comments are closed.

Close Search Window