Aktivitete, Fondi i përkthimit letrar nga gjuha e huaj në gjuhë shqipe - 2020, Fondi i përkthimit letrar nga gjuha shqipe në gjuhë të huaj-2020, Të rejat|

Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit ndau sot çmimet e projekteve “Fondi i përkthimit nga shqipja në gjuhë të tjera” dhe “Fondi i përkthimit nga gjuha e huaj në gjuhën shqipe”.

Juria e përbërë nga Mimoza Kore, Preç Zogaj, Belina Budini, Anila Sema dhe Fatmira Nikolli vendosi të jenë fitues 6 tituj fitues nga 12 aplikime për “Fondin e përkthimit letrar nga gjuha shqipe në gjuhë të huaj” si dhe 6 fitues nga 23 aplikime për “Fondin e përkthimit letrar nga gjuha e huaj në gjuhën shqipe”.

Visar Zhiti, Fatos Lubonja, Ben Blushi, Ismail Kadare, Romeo Çollaku, Gezim Qendro janë emrat që do të flasin në greqisht, italisht dhe lituanisht.

FONDI I PËRKTHIMIT NGA SHQIPJA NË GJUHË TË TJERA

Sh. Botuese / Përkthyesi / Autori / Vepra / Gj. përkth.              

 1. Vaxikon, Yorgos Goumas, Ben Blushi, “Otello, arapi i Vlorës”, gr.;
 2. Petergailis, Dens Dimins, Ismail Kadare, “Gjenerali i ushtrisë së vdekur”,

Mirušo Armijas Generalis lit.;

 1. Plethora, Eleana Zhako, Fatos Lubonja, Ridënimi, Επανακαταδική gr.;
 2. Besa, M. Mandalà, Visar Zhiti, “Rrugët e ferrit”, Le strade dell’inferno it.;
 3. Salento, E. Derhemi, F. Ferrari, Romeo Çollaku, Mjaltë në teh, Miele sul coltello, it.;
 4. Eurasia, Eleana Zhako, Gëzim Qendro, Heronjtë janë të uritur, Oι ήρωες είναι πεινασμένοι, gr.

FONDI I PËRKTHIMIT NGA GJUHA E HUAJ NË GJUHËN SHQIPE

Sh. Botuese / Përkthyesi / Autori / Vepra / Gj. përkth.

 1. Dudaj, Adrian Beshaj, Isabel Allende, “Përtej dimrit”, “Mas alla del Inverno”, sp.;
 2. Onufri, Granit Zela, William Faulkner, “Absalom, Absalom”, “Absalom, Absalom”, ang.
 3. Dituria, Oriana Tamburi, Robert Galbraith, “Bardhësi vrastare”, “Lethal ëhite”, ang.;
 4. Pika pa Sipërfaqe, Arben Idrizi, Roberto Calasso, “Martesa e Kadmit dhe Harmonise”, “Le nozze di cadmo e Armonia”, it.;
 5. Pegi, Gentiana Kasemi, Kazuo Ishiguro, “Një pamje e zbehtë e kodrave”, A pale view of hills, ang.;
 6. Albas, Edlira Lloha, Wladyslaw Reymont, “Komediania”, “Komediantka”, pol.

Comments are closed.

Close Search Window