Aktivitete, Të rejat|

Bashkë me Kryetarin e Shoqatës së Botuesve Shqiptarë z. Petrit Ymeri dhe botues të tjerë diskutuam sot mbi sfidat e përbashkëta në sektorin e editorisë dhe librit shqip.

Në këtë takim drejtoresha e QKLL-së, znj. Alda Bardhyli, shpalosi vizionin dhe programin e saj dhe të Qendrës Kombëtare të Librit dhe Leximit për vitin 2023. Ndër të tjera, u fol për problematikat me të cilat po përballet bota e editorisë në Shqipëri, evidentimi i tyre i lidhur edhe me sektorë të tjerë që janë pranë librit, si bibliotekat apo institucionet e arsimit, si edhe gjetja e mekanizmave për përmirësimin e këtyre problematikave.

Comments are closed.

Close Search Window