Aktivitete, Të rejat|

Në kuadër të “Tetorit të librit”, Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit organizoi një mbrëmje poetike për të nderuar poetin e mirënjohur Millosh Gjergj Nikolla (Migjeni) me rastin e 112-vjetorit të tij të lindjes.

Migjeni është poeti dhe prozatori më i rëndësishëm në letërsinë shqipe i viteve ‘30 . “Vargjet e lira” dhe “Novelat e qytetit të veriut” janë trashëgimia e tij për lexuesit dhe kulturën shqiptare.

Pjesë të krijimtarisë së poetit u interpretuan nga artistë të ftuar të si Rajmonda Bulku, Ndriçim Xhepa, Yllka Mujo, Kristaq Skrami.

Ndër mysafirët e veçantë të mbrëmjes ishte dhe mbesa e poetit Angjelina Luarasi Ceka, por edhe studiues, akademikë, të cilët vlerësuan lart veprën dhe kontributin e poetit për sa kohë ai jetoi.

Migjeni solli elemente të reja në letërsinë shqipe, sidomos në pasqyrimin ekzistencial të jetës së njerëzve të varfër.

 

Comments are closed.

Close Search Window