Aktivitete, Të rejat|

Çmimi Nobel në letërsi për vitin 2022 iu dha shkrimtares Annie Ernaux, “për guximin dhe mprehtësinë me të cilën ajo zbulon rrënjët, largimet dhe kufizimet kolektive të kujtesës personale”.
Me poetin suedez dhe ish-anëtar i Komitetit të Nobelit, zotin Kristoffer Leandoer, zonjën Ambasadore të Suedisë Elsa Hästad, shkrimtarë e botues, pritën sot në një ditë ku e gjithë vëmendja botërore është kthyer nga letërsia, shpalljen e Çmimit Nobel në Letërsi për vitin 2022.
 Shkrimtarja franceze ishte një prej emrave më të lakuar në medie që prej vitit të shkuar, e cila prej disa vitesh ka ardhur edhe në gjuhën shqipe.

Comments are closed.

Close Search Window