Aktivitete, Të rejat|

Studiuesi dhe profesor Aurel Plasari ishte sot në një bisedë të hapur me të rinj të gjimnazit Maarif School të qytetit të Elbasanit, e njerëz të letrave, mbi historinë dhe kujtesën, në kuadër të aktiviteteve të zhvilluara nën moton e Tetorit të Librit, në Qëndrën Kombëtare të Librit dhe Leximit.
Kujtesa si kulturë, si një arshivë e rëndësishme për qënien njerëzore, shoqërinë, si reflektim e dominim kulturor e politikë…
Nga Marsel Prust tek George Orwell, një vështrim mbi letërsinë dhe raportin me të shkuarën, Plasari bëri një udhëtim në hone që mund ti prekë vetëm estetika dhe arti.

Comments are closed.

Close Search Window