Aktivitete, Të rejat|

Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit uron organizatorët në çeljen e Panairit të Librit në Fier, i cili promovon vlerat e letërsisë shqipe dhe të përkthimit në fushën e letrave. Ky Panair organizohet me mbështetjen e QKLL-së dhe të Ministrisë së Kulturës, e cila ka në politikat e saj kryesore mbështetjen dhe promovimin e letërsisë dhe të leximit.
Ju paraqesim programin e aktiviteteve të Panairit, me ftesën për ta vizituar.
PROGRAMI I AKTIVITETEVE:
E MARTË, 14 DHJETOR 2021:
11.00-11.30: Ceremonia zyrtare e çeljes së Panairit (Qendra Multifunksionale, pranë ETC).
11.35-12.30: Tryezë Shkencore: “Ismail Kadare, ky gjeni i pashmangshëm”, (Stenda e Fondacionit “Harpa”– Ambientet e Panairit).
12.30-13.00: Promovim i librit poetik “Bija e atit”, Entela Kasi (Stenda SHB Buzuku, Kosovë).
13.00-13.30: Promovim i librit “Kolerë në kohë dashurie”, Namik Dokle (Stenda SHB Toena).
14.30-15.00: Prezantim i librave të disa autorëve,(Stenda SHB Onufri).
15.30-15.50: Promovim i librit “Marina” – Baki Bala, (Stenda SHB Agora).
15.55-16.30: Prezantim i librit “Motrat” – Raina Telgemeier (Stenda SHB Botart).
15.30-16.30: Promovim i librit “Libri i jetës” – Ali Aliu, (Stenda – Akademia e Shkencave të Kosovës).
15.30-16.30: Prezantim i librave të disa autorëve, (Stenda SHB Toena).
16.00-17.00: “Të njohim poetët tanë”, (Stenda e Bibliotekës Publike Dritëro Agolli).
16.00-17.00: Promovim i librit ”Të njohësh vetveten”, i autores Delia Steinberg Guzman, (Stenda SHB Akropoli i ri).
17.00-18.00: Takim me studiuesen Klara Kodra, (Stenda Fondacioni “Harpa”).
18.00-18.30: Promovim i librit “Postnjerëzorët” të autorit Agron Shehu, (Stenda SHB Filara).
18.00-18.30: Prezantim i librit “Rr’nimi i Arbërit”, Enver S. Morina, (Stenda SHB Buzuku).
E MËRKURË, 15 DHJETOR 2021:
09.30-10.30: Tryezë e rrumbullakët: “Data dhe Personalitete” – kolazh me krijime te autorëve shqiptarë e te huaj, që kanë përvjetorë lindjesh dhe vdekjesh. (Stenda e Fondacionit “Harpa”– Ambientet e Panairit).
09.30-10.30: Promovim i librit “Tym ândrrash”, Agnesa Beqiri (Stenda SHB Buzuku).
11.00-11.50: Tryezë Shkencore: “Nasho Jorgaqi, kjo figurë poliedrike”, me rastin e 90 – vjetorit të lindjes (Stenda e Fondacionit “Harpa”– Ambientet e Panairit).
12.00-12.40: Promovim i librit “Arbëreshët – midis mitit dhe relalitetit”, vështrim i shkurtër historiko-kulturor, Fatmir Toci (Stenda SHB Toena).
13.00-14.00: Promovim i librit “Djali peshk i kuq”, Lisa Thompson, (Stenda SHB Botart).
15.30-16.30: Prezantim i librave të disa autorëve, (Stenda SHB Fan Noli).
14.00-15.00: Promovim i librave studimor te studiuesit Zejnullah Rrahmani, (Stenda SHB F. Konica, Prishtinë).
15.00-16.00: Takim me shkrimtaren Rudina Çupi, (Stenda SHB Botart).
18.30-22.30: Ceremonia e Ndarjes së Çmimeve të Panairit të Librit si dhe të Çmimeve Vjetore Harpa.
E ENJTE, 16 DHJETOR 2021:
09.00-10.00: Promovim i librit “Terror e dashuri”, Shkëlzen Marevci, (Stenda SHB Buzuku, Kosovë).
10.00-11.00: Prezantim i librit “A e dini o fëmijë?”, Anna De Roy, (Stenda SHB Agora).
10.00-11.00: Promovim i librit “Rrugëtime”, Anisa Ismaili, (Stenda SHB Kosovë).
11.55-12.50: Tryezë Shkencore: “150 vjetori i franceskanit Gjergj Fishta”, (Stenda e Fondacionit “Harpa”– Ambientet e Panairit).
12.50-13.00: Promovim i librit “Koncert në kohë dashurie”, Abdullah Zeneli, (Stenda SHB Buzuku).
13.35-14.00: Promovim i librit “Gjuha dhe stili në prozën e Anton Pashkut”, (Stenda SHB Logos A, Maqedoni).
13.00-14.00: Promovim i librit “Poezia bashkëkohore Shqipe” të autores Majlinda Rama (Stenda SHB Agora).
15.00-16.00: Promovim i librit “Palcë dhe frymë, Arti Lushi, (Stenda SHB Buzuku).
16.00-17.00: Kolazh poetik me nxënës të shkollave të mesme, (Stenda e Bibliotekës Publike Dritëro Agolli).
E PREMTE, 17 DHJETOR 2021:
11.00-12.00: Takim me shkrimtarin Mihal Krimçe, (Stenda e BP D.Agolli, (Stenda e Shkrimtarët Fierakë).
13.00-14.00: Promovim i librit “Voltaikët”, Laurent Grison, Përkth. Mirela Papuçiu (Stenda e Fondacionit “Harpa”– Ambientet e Panairit).
14.00-15.00: “Të lexojmë së bashku” (Stenda e Bibliotekës Publike Dritëro Agolli.

Comments are closed.

Close Search Window